Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

GUARDIAN : "Πέφτει στο κενό η ρητορική Μέρκελ περί χαμένης γενιάς"

 
 
 
GUARDIAN Vs ΜΕΡΚΕΛ
"Πέφτει στο κενό η ρητορική περί χαμένης γενιάς"
 
Η βρετανική εφημερίδα Guardian σε δημοσίευμά της σχετικά με την καταπολέμηση των υψηλών ποσοστών ανεργίας των νέων της Ευρώπης αμφισβητεί ανοιχτά το κλίμα της δήθεν αισιοδοξίας που επιδιώκουν να διαμορφώσουν τεχνηέντως οι ηγέτες της ΕΕ και δη οι Γερμανοί: «Παρά τη ρητορική περί χαμένης γενιάς, θα χρειαστούν περισσότερα από 6 δισ. ευρώ προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα».

«Στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης [Γερμανία] βασικός μισθός δεν υπάρχει, ενώ τα ποσοστά ανεργίας της είναι από τα χαμηλότερα, τη στιγμή που τα αντίστοιχα της υπόλοιπης ηπείρου έχουν αγγίξει ταβάνι», σημειώνει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Ωστόσο, η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία είναι γνωστή σε Ελλάδα, Ιρλανδία και άλλες χώρες για τα πακέτα σκληρών μέτρων ως αντίδοτο στην κρίση, ανακάλυψε ξαφνικά ότι πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».

Αυτό φάνηκε την Τρίτη στο Παρίσι, όταν σε μία σπάνια εκδήλωση γαλλογερμανικής «στοργής», οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών επέδειξαν πρωτοφανές πνεύμα σύμπνοιας προκειμένου να επαναφέρουν τους νέους της Ευρώπης πίσω στον εργασιακό χώρο.

«Θα μπορούσε κάλλιστα να υποψιαστεί κανείς ότι πίσω από αυτή την κίνηση εμφωλεύει κάποια τακτική εν όψει εκλογών. Η Μέρκελ επιδιώκει να διασφαλίσει την τρίτη θητεία της, ενώ εμφανίζεται σίγουρη για τη νίκη της στις εκλογές του ερχόμενου Σεπτέμβρη. Και αναμένονται και άλλες παρόμοιες χειρονομίες τους επόμενους μήνες», επισημαίνει το άρθρο.

Με τη συνδρομή υπουργών εργασίας και ειδικών αναλυτών αγορών εργασίας από όλη την Ευρώπη, η Καγκελάριος αποζητά πάση θυσία δημιουργία θέσεων εργασίας, κρατώντας ωστόσο εκτός παιχνιδιού της Βρυξέλλες, καθότι, όπως διατείνεται το Βερολίνο, δεν έχουν ειδικότητα σε αυτή την περιοχή, άσχετα αν τα 6 δισ. ευρώ προέρχονται κατά μέγα μέρος από τον προϋπολογισμό των Βρυξελλών.

«Το γιατρικό της Μέρκελ μοιάζει ανεπαρκές για την αντιμετώπιση της ασθένειας..., καθώς χρειάζονται και άλλες προϋποθέσεις, πολύ περισσότερες από τα 6 δισ. ευρώ, για να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα βλάψει καθόλου τις βλέψεις και προοπτικές της εν όψει εκλογών», καταλήγει το άρθρο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: