Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Ο προκλητικός «Οθωμανολάτρης» κ. Μπουτάρης


Πολιτική καριέρα στον Δήμο Θεσσαλονίκης «χτίζει» ο κ. Γιάννης Μπουτάρης σε σαθρά θεμέλια.

Γιατί μόνο έτσι μπορούν να θεωρούνται τα δήθεν προοδευτικά του «θεμέλια» με την αγάπη του προς
κάθε τι Οθωμανικό και προς τον μακελάρη του Ελληνισμού Μουσταφά Κεμάλ!

Ξεχνά ο κ. Μπουτάρης και καλά κάνει για τον εαυτό του, αλλά δεν σημαίνει ότι δικαιούται να επιβάλει λήθη και στους δημότες του που αποτελούν την πλειονότητα των Ποντίων και Μικρασιατών προσφύγων, οι οποίοι γνώρισαν από πρώτο χέρι τις …αρετές του «Σαλονικιού» Κεμάλ!
Δεν συνωστίστηκαν κ. Μπουτάρη οι Μικρασιάτες, αλλά βιάστηκαν, κατασφαγιάστηκαν, κρεμάστηκαν σε κάθε καμπαναριό και στο τέλος εκδιώχθηκαν εν των μέσω μία πύρινης λαίλαπας που κατέκαψε το «σμαράγδι» της Ιωνίας!

Στη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, και μάλιστα στην πλατεία Αριστοτέλους ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας επιθυμεί να τοποθετηθεί το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη «ήταν ένας πολύ μεγάλος ηγέτης της Θεσσαλονίκης».
Στόχος του όπως υποστηρίζει να αυξηθεί ο αριθμός των Τούρκων τουριστών, αλλά και να προβληθεί η οθωμανική κληρονομιά.

Η παρουσία που συζητήθηκε
Σάλο είχε προκαλέσει στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης αλλά και στον πολιτικό χώρο η συμμετοχή του Γιάννη Μπουτάρη στην κρυφή συνάντηση «Ροκφέλλερ» με Παπανδρέου.
Το φόρουμ Περιφερειακής Συνεργασίας για τα Βαλκάνια της «Κοινοπραξίας» των αδελφών Ροκφέλλερ, όπου χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, πραγματοποιήθηκε με άκρα μυστικότητα στο γνωστό «πεντάστερο» ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης “ΜΕΤ”.

Κέρδη πάνω από την ιστορία…
Οι αντιδράσεις για τη φιλική στάση του κ. Μπουτάρη απέναντι στους Τούρκους ολοένα και αυξάνονται…
Ο δήμαρχος της πόλης παραχωρεί μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως το Αλατζά Ιμαρέτ και το Γενί Τζαμί, ώστε να γίνονται λατρευτικές τελετές ευελπιστώντας με τον τρόπο αυτό να προσελκύσει μουσουλμάνους από την Τουρκία, θέτοντας τα κέρδη πάνω από την ιστορία της πόλης που υπηρετεί.
Αυτό πάντως που γεννά πολλά ερωτηματικά είναι η εμμονή του Δημάρχου σε αυτό το μοντέλο αμοιβαίων παραχωρήσεων τη στιγμή μάλιστα, που η άλλη πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει το παραμικρό.

«Ηγέτης ο Κεμάλ – Οι Έλληνες έχουν πρόβλημα»
Ωστόσο, δεν σταματά εκεί. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καλεσμένος στα πλατό τηλεοπτικής εκπομπής του Μανώλη Κοττάκη και της εκπομπής "Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ" αναφερόμενος στον Κεμάλ Ατατούρκ δήλωσε πως «είναι ένας πολύ μεγάλος ηγέτης της Θεσσαλονίκης», μία δήλωση, που όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Μάλιστα, ούτε λίγο, ούτε πολύ ζήτησε να ξεχάσουμε την ιστορία μας, να διαγράψουμε από τις μνήμες μας τα 400 χρόνια σκλαβιάς υπό τον τουρκικό ζυγό και να δώσουμε τα χέρια με τους "καλούς" μας γείτονες!

Χαρακτηριστικά η δήλωσή του:

«Υπάρχουν πολλοί Τούρκοι πρόσφυγες που θεωρούν τα Γιαννιτσά και πολλές άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας σαν δεύτερο σπίτι τους, σαν τη μητέρα γη. Εγώ δεν είπα να ξεχάσουμε τις γενοκτονίες. Αλλά πάει πέρασε δεν μπορούμε να το αλλάξουμε τώρα. Το να κρατάμε μίσος με τους Τούρκους είναι βλακώδες»!

Πώς λοιπόν κύριε Μπουτάρη περιμένετε να αντιδράσει ο Έλληνας;

http://www.triklopodia.gr/2013/05/blog-post_2263.html 

O Μπουτάρης σνόμπαρε την εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων!! Μάταια τον έψαχναν... 


Μάταια τον αναζητούσαν για να καταθέσει στεφάνι!
  
Δεν... "τίμησε" με την παρουσία του την Δοξολογία! - Αργότερα είπε ότι πήγε καθυστερημένος επειδή κοιμόταν! Η εικόνα ήταν κωμικοτραγική: "και τώρα στεφάνι θα καταθέσει εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος Ιωάννης Μπουτάρης". Σιγή. Τίποτε. "Ο κ. Μπουτάρης;" Επαναλαμβάνει γεμάτη απορία και άγχος η τελετάρχισσα. Ο κ. Μπουτάρης, ε, τότε, εκπρόσωπος του Δημάρχου ... Θεσσαλονίκης", αναγκάζεται να αλλάξει τα λόγια της η ίδια. Πάλι σιγή και αμηχανία. Τίποτε. Ούτε εκπρόσωπος, ούτε τίποτε. Την τιμή και υπόληψη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δημοτικού Συμβουλίου αναλαμβάνει αυθόρμητα να διασώσει ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης και πρώην αντιδήμαρχος Βενιαμήν Καρακωστάνογλου, που σηκώνεται, παίρνει το στεφάνι του ΔΘ από το προτεταμένο χέρι του Στρατονόμου που κι αυτός έστεκε άπραγος και το καταθέτει με τον σωστό τρόπο στο μνημείο του Ποντίου Παπά και Δασκάλου, που έχει στήσει ο Δήμος στην Πλατεία Αγίας Σοφίας για να τιμήσει την ιστορική διαδρομή και μνήμη των προγόνων μας...Τέτοια οπερέτα! 

Είχε σημειωθεί παρόμοια και το πρωί στη Δοξολογία για τη Γενοκτονία, στον Άγιο Δημήτριο, όπου οι υπεύθυνοι της διοργανώτριας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναζητούσαν μάταια (για χαιρετισμό) τον Κύριο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Ο Κύριος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε πολύ αργότερα στην εκδήλωση της Πλατείας Αγίας Σοφίας, πήρε τον λόγο, ψέλλισε εκεί κάτι παλαβά, που έμοιζαν μόνο σαν αντιπολιτευτικές κορώνες (κατά του Αντώνη Σαμαρά) και αποχώρησε ησύχως... Όπως είπε σε κάποιους, κοιμόταν (!) γι'αυτό και δεν πρόλαβε να πάει στην ώρα του! Γειά σου Θεσσαλονίκη! Να χαίρεσαι με τον πρώτο πολίτη σου! 
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: