Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ταξικό μίσος στα λαϊκά στρώματα, προκλητική ασυλία στα "δικά τους παιδιά".

Του Γ. Γ.

Δεν υπάρχει πτυχή της κυβερνητικής πολιτικής που να μην μας δείχνει το τεράστιο ταξικό μίσος που έχει απέναντι στα λαϊκά στρώματα η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση. Αυτό που αποκαλύπτει σήμερα Κυριακάτικη φυλλάδα –το «Πρώτο Θέμα»- είναι πολύ χαρακτηριστικό, όχι μόνο γιατί το αστικό πολιτικό υπηρετικό προσωπικό των αστών δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα, αλλά και γιατί αυτή την πρόκληση επέλεξε να την κάνει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα, λοιπόν. Με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη που κυκλοφόρησε τον περασμένο Φλεβάρη, αλλά μόλις σήμερα έρχεται στην δημοσιότητα, όσοι κεφαλαιοκράτες έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό, «μαύρα» χρήματα που δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν από τις φορολογικές τους δηλώσεις,  στην περίοδο 2010-2012 ή περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, τους δίνεται τώρα η δυνατότητα να κάνουν μια εκπρόθεσμη πράξη δωρεάς από συγγενικό ή άλλο πρόσωπο και πληρώνοντας στο κράτος ένα ελάχιστο φόρο 5%, νομιμοποιούν τις καταθέσεις τους και δεν κινδυνεύουν να διωχθούν για διακίνηση «μαύρου» χρήματος!!!!  

Με απλά λόγια αν κάποιος είναι στη λίστα Λαγκάρντ έχοντας  50 εκατ ευρώ κατάθεση ή έμβασμα σε τράπεζα του εξωτερικού, ενώ ταυτόχρονα το εισόδημα που δηλώνει στην Ελλάδα είναι 10.000 ευρώ τον χρόνο, μπορεί να καταθέσει εκπρόθεσμα στην φορολογική του δήλωση ότι τα χρήματα του τα χάρισε ένας συγγενείς του, να πληρώσει φόρο 5% και τα υπόλοιπα λεφτά, «ξεπλυμένα» πια να τα απολαύσει όπως γουστάρει.


Την μεθόδευση αυτή που έκανε το πολιτικό σύστημα για τα «δικά του παιδιά» φαίνεται ότι δεν την γνώριζε η εφημερίδα «Real News» και σήμερα κυκλοφορεί με ολοσέλιδο δημοσίευμα που φέρει τον πρώην «τσάρο» της Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου να κινδυνεύει να διωχθεί για κακούργημα αφού σύμφωνα με το πόρισμα του απερχόμενου οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη «Αδήλωτα ποσά ύψους 2,5 εκατ. Ευρώ εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς των συγγενών του από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ».

Κι όταν αρχικά γράφαμε ότι όλη αυτή η μεθόδευση είναι εκτός των άλλων και τεράστια πρόκληση αφού γίνεται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εννοούσαμε ότι σήμερα περισσότεροι από 212.000 πολίτες απειλούνται να βρεθούν στην φυλακή γιατί έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία πάνω από 5.000 ευρώ. Φυσικά όλα τα γήπεδα της χώρας να τα κάνουν φυλακές δεν χωράνε τόσο κόσμο γ’ αυτό τα 2.489 εντάλματα σύλληψης μικροοφειλετών που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα μένουν εκκρεμεί.

Ετσι θα είναι, όσο εμείς δεν «εξορίζουμε» για πάντα ένα πολιτικό σύστημα που σκοτώνει τα όνειρα μας και «πνίγει» της ζωές μας. Τώρα εκτός απ’ την φυλακή της ανέχειας, της φτώχειας και της μιζέριας που μας έχουν ρίξει, κινδυνεύουμε να βρεθούμε και στα κάγκελα των «σωφρονιστικών ιδρυμάτων» του.

Αν πιστέψουμε όμως στις δυνάμεις μας και στο δίκιο μας, αν σταματήσουμε να παρακολουθούμε μοιρολατρικά άλλους να αποφασίζουν για μας και ενάντια σε μας "τότε θα ρθει ανάποδα ο ντουνιάς" που έλεγε και ο Νίκος Ξυλούρης.
 
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/05/blog-post_407.html?spref=fb

Δεν υπάρχουν σχόλια: