Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Θέματα και λύσεις των Πανελλαδικών 2013: Τετάρτη 29 Μαϊου


Σήμερα Τετάρτη 29 Μαϊου με τα μαθήματα των Λατινικών Θεωρητικής Κατεύθυνσης, της Χημείας Θετικής Κατεύθυνσης, της Ηλεκτρολογίας Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών) συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώνονται για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων την Παρασκευή 31 Μαΐου με το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, που είναι μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.

ΛΑΤΙΝΙΚΑ
Θεματα
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Εκτιμήσεις: Τα γραμματικά ζητούμενα είναι βατά, αλλά στην άσκηση Β2 υπάρχουν:
Α. Τυπογραφικό λάθος στον τύπο indendit, ενώ έπρεπε να είναι intendit, σφάλμα όμως που δεν υπάρχει στο πρωτότυπο κείμενο
β. στον τύπο animadvertissem ασάφεια στο ζητούμενο συγκεκριμένα, αντί να ζητηθούν οι δύο πτώσεις του σουπίνου, ζητούνται οι δύο τύποι.
Στα συντακτικά ζητούμενα το Γ1β θα αιφνιδιάσει πολλύς υποψήφιους. Προσοχή χρειάζονται τα Γ1γ και Γ2γ. Τα υπόλοιπα συντακτικά ζητούμενα είναι βατά.

ΧΗΜΕΙΑ
Θεματα
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Εκτιμήσεις: Τα θέματα είναι μέτριας δυσκολίας, μέσα στις δυνατότητες των καλά διαβασμένων μαθητών.
Το πρώτο θέμα είναι βατό με δυσκολία στο Α5. Το δεύτερο θέμα είναι μικρότερο σε έκταση από την αναμενόμενη. Το τρίτο θέμα θέλει πολύ καλή γνώση στο χειρισμό των χημικών αντιδράσεων και θέλει αρκετό χρόνο για την επίλυσή του. Το τέταρτο θέμα θέλει και αυτό καλή διαχείριση του χρόνου ώσστε ο εξεταζόμενος να μπορέσει να λύσει με ψυχαραιμία και σωστά. (Ορόσημο Πειραιά)

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ
ΘΕΜΑΤΑ
Απαντήσεις

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Μετά και τα απαιτητικά Αρχαία αλλά και τα ιδιαίτερα απαιτητικά Μαθηματικά, οι πανελλαδικές εξετάσεις για πολλούς μαθητές θα ολοκληρωθούν σήμερα.
Για όσους θα επιλέξουν οικονομικές σχολές την Παρασκευή θα εξεταστούν στις Αρχές Οικονομικής θεωρείας, ενώ τα ειδικά μαθήματα ξεκινούν από Δευτέρα 3 Ιουνίου.
Σε ότι αφορά στις επιδόσεις των μαθητών και σε ότι αυτό συνεπάγεται στη διαμόρφωση των τελικών βάσεων πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο οι θέσεις θα μειωθούν σε πανεπιστήμια από 15.305 σε 14.000 και ΤΕΙ από 1.666 σε 1.000. Η μείωση θέσεων θα κινήσει τις βάσεις ανοδικά, με πλεονέκτημα για τις περιζήτητες θέσεις να έχουν όσοι επέλεξαν τη Βιολογία Γενικής Παιδείας έναντι Μαθηματικών.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες υγείας) οι θέσεις θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα στη Βιολογία Κατεύθυνσης λένε ότι δεν θα υπάρχουν μεγάλες ανατροπές στην κατανομή των επιδόσεων ανά βαθμολογική κλίμακα.

Αυτό σε συνδυασμό με το ότι οι υποψήφιοι πήγαν καλύτερα στη Φυσική θα κινήσουν ανοδικά τις χαμηλές βάσεις ενώ στις Ιατρικές σχολές δεν αναμένεται σημαντική απόκλιση από 18.504 μόρια που απαιτήθηκαν για την χαμηλόβαθμη Ιατρική της Θράκης.

Με το 2ο και 4ο  πεδίο εκτιμάται ότι θα συμβεί με τις βάσεις στο 5ο επιστημονικό πεδίο (οικονομικές σχολές)καθώς οι θέσεις των Πανεπιστημιακών τμημάτων θα αυξηθούν από 4.891 σε 6.500 και των ΤΕΙ θα μειωθούν από 4.632 σε 2.000.

http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: