Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ε ΡΕ ΜΑΓΚΟΥΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ : ΣΚΟΠΙΜΗ Η ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

Σκόπιμη η διόγκωση του ελλείμματος,

 σύμφωνα με Έλληνα πληροφοριοδότη 

της Stratfor


Σκόπιμη η διόγκωση του ελλείμματος,σύμφωνα με Έλληνα πληροφοριοδότη της Stratfor

Ο "πληροφοριοδότης GR101" ενημέρωσε την Stratfor σχετικά με το έλλειμμα και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ "φούσκωσε" τα νούμερα





Έλληνας πληροφοριοδότης της Stratfor, φέρεται να ενημέρωσε την ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών, για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν στην κατοχή του WikiLeaks και δημοσιεύει η εφημερίδα "Τα Νέα".
Το ενδιαφέρον είναι η ιδιότητα της "πηγής", καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα, επρόκειτο για υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ(δεν διευκρινίζεται σε ποιες εκλογές), ο οποίος αναφέρεται ως "πληροφοριοδότης GR101" και περιγράφεται ως πολύ αξιόπιστος και με πολύ καλές επαφές στην ελληνική κυβέρνηση.

"Η ελληνική κυβέρνηση σκόπιμα επιδείνωσε το πρόβλημα του ελλείμματος του 2009 (με στόχο να επιρρίψει όλα τα οικονομικά προβλήματα στην προηγούμενη κυβέρνηση και πιθανότατα να λάβει μεγαλύτερη βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς) πληρώνοντας κάποιους λογαριασμούς νωρίτερα. Για παράδειγμα, πληρωμές που θα μπορούσαν να γίνουν τον Ιανουάριο του 2010, καταβλήθηκαν νωρίς τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2009 ώστε σκόπιμα να αυξήσουν τις δαπάνες της κυβέρνησης", έγραφε ο πληροφοριοδότης.

Το μήνυμα εστάλη στις 16 Ιανουαρίου 2010, ωστόσο οι πληροφορίες αυτές χαρακτηρίστηκαν από τον παραλήπτη ως "φήμες".

Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", μια εβδομάδα πριν την αποστολή του εν λόγω μηνύματος είχε εκδοθεί από τη Eurostat η έκθεση-κόλαφος για τα ελληνικά στοιχεία του 2008, με το μεγαλύτερο σφάλμα να εντοπίζεται στις νοσοκομειακές δαπάνες.

Μεταξύ άλλων, η Eurostat, σημείωνε ότι κατά τη μεθοδολογική επίσκεψη του κλιμακίου της στα μέσα Νοεμβρίου 2009 στην Αθήνα, διαπιστώθηκε ότι τα 2,5 δισ. ευρώ που συμπεριλήφθηκαν ως νοσοκομειακές δαπάνες στα στοιχεία της αναφοράς της 21ης Οκτωβρίου 2009, δεν θα έπρεπε να είχαν καταγραφεί στο έλλειμμα του 2008.

πηγή:news247.gr
http://www.e-magazino.gr/epikairotita/skopimi-i-diogkosi-tou-elleimmatossimfona-me-ellina-pliroforiodoti-tis-stratfor.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: